Prescilla Bonestroo 

In het begin vond ik Chantal “soft”. Van huis uit heb ik meegkregen een hond strak /hard aan te pakken. Bij Chantal draait het erom dat je een hond positief beloont en het negatieve negeert. Hier had ik in het begin best moeite mee. De eerste lessen vond ik niet moeilijk en er zat voor mij niet veel uitdaging in. Nu zit ik in de 5e les en is de training best lastig en pittig. Ik ben heel blij dat de intensiteit van de lessen rustig opgebouwd zijn. Ik heb ongelooflijk veel geleerd bij Chantal en ben blij met de methodische opbouw. Naast dat ik blij ben is mijn hondje ook blij. Ik kan haar veel beter begrijpen en ben daardoor i.p.v. Een “baas” een leider geworden. Super bedankt voor de waardevolle lessen.

– Prescilla Bonestroo en Mila🐶


hondengedragverbeteren
OK, even een reactie. Waarschijnlijk ben ik niet duidelijk genoeg geweest: Gewenst gedrag bekrachtigen/ belonen we inderdaad. Ongewenst gedrag negeren we niet. We stoppen het als we het niet konden voorkomen. Het liefst voorkomen we dat de hond de fout in schiet. Is dat te laat, dan stoppen we ongewenst gedrag (op een diervriendelijke manier) en leren daarvoor in de plaats gewenst gedrag aan.

Hondengedrag Verbeteren

Kwispel op buik
IMG_0588